סיורי שווקים | סיורים קולינריים בצפון | העולם על פי נורית | פארמה פליאו – מסע נוטף שומן

פארמה פליאו – מסע נוטף שומן

13-17/06/2019

תוכנית הטיול: (ייתכנו שינויים בימי התוכנית)

 

חמישי / 13.06 / נחיתה רכה...

בשעת בוקר מוקדמת נמריא למילאנו. אחרי שנרים כוסית יין וננשנש גודיס. נשים פעמינו לחבל אמיליה רומניה.

תחנתנו הראשונה תהיה ממלכת האחים ספיגרולי  שבעשר אצבעות בנו באחוזה מהמאה ה 17 אימפריה קולינרית משגשגת. נבקר במרתף היישון של הקולטלו (סוג משובח ועילי של פרושוטו), בו שמורים נתחים מובחרים לגדולי השפים בעולם ונטעם מהם נתחים דקים דקים עם השמפניה המקומית. ארוחת הצהריים  שלנו תהיה במסעדת כוכב המישלן של המקום, נהנה מארוחה צהריים אלגנטית ומיוחדת המבוססת כולה על התוצרת מהאחוזה ולסיום נחווה יחד סדנת הכנת קולטלו עם מאסימו ספיגרולי.

אחהצ נגיע למלון שלנו בפארמה, נתרענן ונצא יחד לארוחת ערב בבר מקומי מדליק.

 

יום שישי / 14.06/ סדנת נקניקים, ליקוט וערב חופשי בפארמה

את הבוקר נפתח ב- Salumificio Mazzoni סלומיפיצ׳יו מאצוני נוסד לפני למעלה מחמישים שנה ע״י אנריקו ואשתו ז״ל. כיום בנם לורנצו ממשיך את המסורת המשפחתית ומייצר מגוון נקניקים טיפוסיים לאזור פרמה, חלקם, כמו כתף שלמה מומלחת (spalla cruda), נדירים למצוא במקומות אחרים. מדובר באחד המקומות האחרונים שמייצרים את הנקניקים בצורה המסורתית בעבודת יד ובהתחשבות בעונות השנה ומזג האוויר. בביקור נראה את כל תהליך היצור והיישון של הנקניקים השונים ונלמד מלורנצו איך קושרים ומכינים את הנקניקים הטיפוסיים לאזור וכמובן נטעם נקניקים שונים לצד יין מקומי.  לאחר הביקור אצל לורנצו נגיע
לסטוארד חווה חקלאית ניסיונית - סטוארד היא חווה ניסיונית של פרובינציית פרמה. בחווה עוסקים בפרויקטים לפיתוח ושימור המגוון האקולוגי המקומי. בין השאר בביו אנרגיה, שימור ופיתוח של זנים מקומיים ויעוץ לחקלאים שבחרו לעבוד עם הזנים האלה. במקום בוסתן עם מעל לארבע מאות עצי פרי מקומיים, זני תרנגולות והודו מקומיים, אוסף של מעל לחמישים זני עגבניות ואוסף הפלפלים החריפים הגדול בעולם ( מעל חמש מאות זנים שונים). נשים חלוק ונצא יחד עם השף יפתח בן דב לליקוט וסדנת בישול חוויתית.

ערב – חופשי בעיר פארמה.

 

יום שבת /15.06/ כל הטוב שיש לפארמה להציע

נקום ליום שכולו חוויות קולינריות בחבל הארץ הכי טעים באיטליה. לאחר ארוחת הבוקר נצא לבקר חווה משפחתית המייצרת את גלילי הפרמז'ן  כבר מעל 40 שנה.

נלמד את סוד הכנת הגבינה המפורסמת שכולם אוהבים לפזר על הפסטה, נפגוש את בריכות ההמלחה ואת מחסן היישון. לא נעזוב לפני שנטעם פרמז'ן ביישונים שונים ונבקר גם את הפרות. אם כבר מחוז ראג'ו אז אי אפשר בלי חומץ בלסמי מסורתי, אז נעלה לעליית גג  בה מיישנים בתוך חביות את הנוזל הסמיך בין 12ל- 25 שנים. נטעם חומץ בלסמי בשלושה יישונים שונים ונשב לארוחת צהריים מיוחדת בה נתאים לכל מנה בלסמי ביישונים שונים. משם נגיע ליקב אורגני מיוחד המתמחה בזני ענבים מקומיים, נכיר את הכרם הקווקזי... נטעם סוגי יינות שונים ומיוחדים לצד נשנושים.

את הערב נסיים יחד בעיר היפה פארמה עם אחד מעשר דוכני הסנדוויץ הטובים באיטליה.

 

יום ראשון / 16.06 / יום לקרניבורים רציניים

לאחר ארוחת הבוקר נצא לכיוון הרי האפנינים לפגוש את פרנצ'סקו אשר עזב משרה נחשקת ויצא להגשים חלום. נצא איתו לשוטט בשטחו ללקט מה שבעונה ולהנות מטעימות מיוחדות. לאחר הביקור בהרים נצא לכיוון חווה שמגדלת פרות מזן הקיאנינה, זן איטלקי ששורשיו באימפריה הרומית, נלמד על דיסיפלינת הגידול שלהן ולאחר מכן נערוך טעימה רוחבית. נטעם נתחים שונים ממנה ומזנים אחרים (רומניולה ואנגוס) ונוכל להשוות ולהתרשם מההבדל של כל זן (לשף יפתח יש הימור מה יהיה הכי טעים אבל הוא לא מגלה).

 

חזרה למלון.

 

יום שני / 17.06 – סיום בלתי נשכח באחוזה משפחתית

לאחר ארוחת הבוקר נארוז מזוודות ונצא להכיר אחוזה מרהיבה של משפחת גרצ'לי בה חוות גבינות מיוחדת (מוצרלה, ריקוטה, קצ'קבלו, טלגיו) הגבינות מגובנות מחלב לא מפוסטר של עדרי פרות וכבשים מזנים מקומיים הגדלים במרעה טבעי וברפת ובדיר רחבי ידיים. נחווה יחד את תהליך ייצור המוצרלה, נתנסה בהכנה יחד עם המשפחה ולאחר מכן נשב לארוחת צהריים מיוחדת על טהרת חומרי הגלם של המקום.

עבור עלות נא לפנות לנורית: 0528283022 

המחיר כולל:
• 4 לילות במלון 4 כוכבים במרכז פארמה.
• 5 ארוחות בוקר + 5 ארוחות צהריים + 3 ארוחות ערב
• רכב מיניבוס ממוזג ונוח לאורך כל הטיול.
• מים קרים/סודה במיניבוס לכל אורך הטיול.
• ביקור בחוות פרות.
• ביקור במחלבת פרמז'ן משפחתית.
• ביקור בעסק משפחתי לייצור חומץ בלסמי.
• ביקור ביקב אורגני.
• ביקור באחוזה משפחתית בה מייצרים גבינות.
• סדנת בישול + ליקוט.
• סדנת נקניקים.
• טעימות בירה.
• ביקור במרתפי הפרשוטו של ספיגרולי.
• ארוחת צהרים בכוכב מישלן.
• סיורים מודרכים וכניסות לאתרים כמופיע בתוכנית.

 

המחיר אינו כולל, טיסות, ביטוח רפואי ומטען, מיני בר ושירותי בחירה במלון, הוצאות אישיות, ארוחות ערב/צהריים נוספות וטיפים לנותני שירות.

עבור עלות נא לפנות לנורית: 0528283022

 

הערות חשובות!

• סדר הימים ותוכנם עשוי להשתנות כתוצאה מאילוצים שונים.
• האוכל בטיול אינו כשר.

 

נורית פורן, שף יפתח בן דב,

0528283022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

צרו קשר: נורית פורן | טלפון: 052-8283022 | אימייל: adamnurit@gmail.com