סיורי שווקים | סיורים קולינריים בצפון | העולם על פי נורית | אברוצו – מסע קולינארי אל מחוז הרועים

אברוצו – מסע קולינארי אל מחוז הרועים

04-09/09/20

מזמינה אתכם כמו תמיד להכיר את המקומות הפחות מוכרים של איטליה והיותר מיוחדים דרך האנשים והמסורות, הטעמים והנופים. והפעם חבל אברוצו בו התאהבתי במסע האחרון שלי לשם בספטמבר 2019.
במסע הזה נכיר מלאכות ישנות ונתנסה בהם, נחווה סדנת בישול מיוחדת במינה אותה לא תשכחו במהרה, נאכל במקומות מיוחדים ונחווה כפרים מימי הביניים, טירות ואגמים, בקיצור תכינו את הדרכונים יוצאים להכיר מחוזות חדשים.
מוזמנים למסע של 5 לילות 6 ימים בלתי נשכחים.
להתראות באברוצו
נורית

 

תוכנית הטיול: (ייתכנו שינויים בימי התוכנית)

יום חמישי 04.09 - תל אביב – רומא- אברוצו
נטוס עם טיסת אל על/אל איטליה לרומא, שם יחכה לנו האוטובוס שלנו יחד עם רוזי אותה נכיר ונתאהב כפי שאני התאהבתי בביקורי האחרון ואיתה רקמתי את החלום.
הנסיעה שלנו תחצה למעשה את המגף לכיוון מזרח, ללב חבל אברוצו שם נחצה את הרי האפנינים, היישר לכפר ימי הביניים Scanno ולידו החווה המיוחדת של גרגוריו בה מייצרים גבינות אורגניות שזכו לפרסים ברחבי איטליה.
נעשה סיור בחווה, נראה כיצד מכינים ריקוטה ונאכל יחד ארוחת צהריים מחומרי גלם מקומיים.
לאחר הארוחה נסייר בכפר היפה בו הזמן עצר מלכת ובאגם אשר לידו.
שבעים אך עייפים ניסע היישר את מקום הלינה שלנו.
http://www.castellodisemivicoli.com/ (ייתכנו שינויים)
ארוחת הערב תהיה בטירה בה אנו לנים. 
 

 


יום שישי 05.09 - הקרמיקה של קסטלי והכרמים של אמדאו פפה
לאחר ארוחת הבוקר נעלה אל קסטלי כפר קטן מימי הביניים השייך למועדון הקטן של הכפרים היפים באיטליה.
כפר זה הנמצא בגבעות אברוצו (האזור בחוף המזרחי של מרכז איטליה, על הים האדריאטי), מפורסם בזכות הקרמיקה אשר מצוירת ביד - מסורת בת מאות שנים באזור בזכות מרבצי החימר המקומיים שלה.
הקרמיקה מיוצרת ומעוטרת כולה בידם של אמנים איטלקים שלומדים את המסורת מאבותיהם.
אנחנו לא רק נסתכל על היצירות אלא גם נכין אחת, נחווה סדנת ציור על קרמיקה יחד עם אמן מקומי, נשוטט בין סמטאות הכפר, נבקר במוזיאון המקומי ונמשיך את היום היישר לאחד היקבים הידועים בעולם EMIDIO PEPE
ללא כימיקלים בכרמים, ללא סולפיטים משמרים ומבלי להתערב בתהליך ההתבגרות של היין רק מסורת, ניסיון ורגישות לגפן. ולא פחות חשוב, אמונה, בכך שהיין יביע את עצמו ויספר את סיפור שנת הבציר. חמה, קרה, יבשה או גשומה.
נחווה סיור מיוחד ביקב עם טעימות וארוחת צהריים ואם יתמזל מזלנו גם נחווה את הכורמים דורכים על ענבי הבציר עם הרגליים ומי יודע אולי גם אנחנו...

יום שבת 06.09- ספולייטלה, אריגה והרבה אוכל טוב
TARANTA PELIGNA - זוהי אחת הטחנות האחרונות של הצמר באיטליה ובאברוצו, עדות למלאכת טקסטיל איכותית שיש לה שורשים קדומים מימי שושלת בורבון. בטרנטה פליגנה, הכפר המקסים בעמק אוונטינו, במורדות מג'לה, במחוז צ'יאטי. בשנת 1870, נולדה טחנת הצמר ההיסטורית של משפחת מרלינו, כיום בדור הרביעי שלה, היצרן הראשון של שמיכת האברוצו המסורתית.
נסייר במפעל ונחווה את מלאכת האריגה של שמיכות אלו ובמקביל נכיר את הכפרים הקטנים מסביב ואת הקינוח הבלתי מעורער של האזור - La sfogliatella di Lama שעד שנות ה- 60 היה סוד משפחתי שמור והיום נחשב לאחד הקינוחים המיוחדים באברוצו. בפטיסרי הכי נחשב באזור אנחנו ננסה להכין את המאפה הרומנטי הזה וכמובן לאכול ממנו.
ארוחת הצהריים תהיה מסע טעימות מרגש באזור
את אחר הצהריים נעשה ב- Chieti ברחובותיה הצבעוניות.

 

יום ראשון 07.09- שווקים, גבינות וטעמים ממחוז אברוצו
אחרי ארוחת הבוקר במלון נצא יחד אל פסקארה בירת המחוז שם נבקר בשוק המקומי, נכיר את המוצרים המקומיים ונצא יחד למסע טעימות.
המטרה של היום הינה לגלות איך חיים המקומיים, איפה הם קונים, איך מבלים ומה הסוד של
תושבי דרום איטליה. בסיור נבקר באתרים המרכזיים של העיירה ונוכל להנות גם מכמה שעות של קניות.

לאחר הביקור בפסקרה נגיע למקום מאד מיוחד – כאן במשך דורות רבים
המשפחה המקומית עובדת במפעל הקטן המכין גבינות משובחות בשיטות עתיקות
יומין עם אותו ציוד ששימש את אבותיהם. המשפחה תפתח בפנינו את ביתם
ותצרף אותנו למלאכת הכנת הגבינות המאוד מיוחדות שלהם. כמו כן כמובן שלא נצא מהמקום בלי לטעום את הגבינות.

את ארוחת הערב נעשה בבית משפחה אשר תארחי אותנו לארוחה אברוצית מסורתית.
https://www.lachiavebianca.it/ (ייתכנו שינויים)

יום שני 08.09- חוויה של בישול עם רוזי ואנבלה
את היום הזה נקדיש לחווית בישול סופר מיוחדת עם רוזי ואמא שלה אנבלה, מהרגע שניפגש עם השתיים נצא למסע של צחוק וטעם.
נלמד להכין מנות מסורתיות בניהם פסטה גיטרה, מיטבולס וקינוחים..
לאחר שנהנה מההכנה, מהאירוח והסיפורים נשב יחד סביב השולחן לאכול את כל המטעמים.
מבטיחה לכם שזו תהיה חוויה בלתי נשכחת וכשנצא ממנה יתחילו הגעגועים.

https://vimeo.com/252496389
לחצו על הקישור לראות את הוידאו של רוזי ואנבלה
את היום שלנו נסיים בואסטו אחת הערים היפות של אברוצו היושבת אל מול חופי הים האדריאטי.
ארוחת הערב שלנו הינה הפתעה

יום שלישי 09.09- התארגנות וחזרה ארצה בטיסת צהריים מרומא.

עלות הטיול לאדם בחדר זוגי – 1560 יורו ללא טיסה.
הטיול כולל:
• 5 לילות לינה במלונות מפנקים ומיוחדים.
• 6 ארוחות בוקר.
• 5 ארוחות צהרים.
• 4 ארוחות ערב מלווה ביין מקומי.
• 2 ביקורים במפעל משפחתי לייצור גבינות, טעימות + התנסות בהכנה.
• סנדת ציור על קרמיקה.
• סדנאת בישול.
• ביקור במפעל אריגה מיוחד.
• הכנת הספולייטלה המקומי.
• ביקור וטעימות ביקבים.
• סיור טעימות בשוק.
• נהג צמוד 6 ימים.
• אוטובוס צמוד 6 ימים.
• מלווים מקצועיים – נורית פורן, מדריכה מקומית.
מחיר אינו כולל – טיסה, ביטוח אישי רפואי ומטען, מיני בר ושירותי בחירה בבתי מלון, הוצאות אישיות, ארוחות ערב/צהרים נוספות, טיפים לנותני השירות השונים.
הערות:
1. סדר הימים עלול להשתנות כתוצאה מאילוצים שונים.
2. יתכנו שינויים בביקורים בהתאם לאילוצים שלא תלויים בנו.
3. תוספת ליחיד בחדר זוגי – 200 יורו

 

 

נורית פורן,

0528283022