סיורי שווקים | סיורים קולינריים בצפון | העולם על פי נורית | פורטוגל מליסבון ועד עמק הדורו

פורטוגל
מליסבון ועד עמק הדורו
מסע אוכל ויין בארץ הבקליאו והפסטל דה נאטה

04-10 ביוני 2020

הטיול בהדרכת נורית פורן ו- WILD DOURO
לשבת מול הנוף המהפנט של עמק הדורו עם כוס יין ביד, ללגום יין פורט מענג ולהקשיב לצלילי הטבע. לשוטט בסמטאות של כפרים ציוריים, לטעום את המקום, להכיר את האנשים ולהתמסר לאווירה, להקשיב לשירת הפאדו המרגשת ולגעת בהיסטוריה של המקום דרך טעמים, אנשים ומקומות מיוחדים.
מוזמנים לחוות איתי את הקצב של פורטוגל בדרך קצת שונה ומיוחדת, דרך דרכים צדדיות, דרך האנשים הפשוטים והחמים, דרך תרבות מרגשת.
בתקופה הכי יפה של השנה נצא ל-6 לילות מגוונים ומיוחדים לפורטוגל. יש רוח מיוחדת שחשים בה ישר עם הנחיתה, מצד אחד הערים הגדולות והמודרניות ומצד שני הכפרים הפשוטים והצנועים, הדילוגים שלנו בין אלו יהוו ריגוש וחוויה שלא תישכח במהרה.


טיסה ישירה עם חברת TAP
04.06- יציאה 05:05
10.06 – חזרה 14:40

 

ברוכים הבאים לליסבון

יום 1 – 04.06

נצא בטיסה מוקדמת היישר אל ליסבון, לאחר קבלת המזוודות נעלה על המיניבוס שילווה אותנו כל הטיול ונצא צפונה אל יקב עוצר נשימה הממוקם במרכז הכרמים. לאחר הסיור ביקב נתיישב לארוחת טעימות שיכין עבורנו השף של היקב, ארוחה שתכלול כמובן יינות נבחרים של היקב, שיותאמו במיוחד למנות.

לאחר הארוחה המשביעה והאירוח המיוחד ביקב ניסע לעבר "אובידוש" כפר קסום מימי הביניים, נטייל בסמטאות הכפר ונטעם את הליקר המקומי אותו שותים מכוסיות שוקולד מיוחדות.

את היום נסיים במלון נפלא

ארוחת ערב חופשי.

 

 

 

שווקים, גבינות, צמר ואוכל טוב

יום 2 – 05.06

ארוחת בוקר מוקדמת ואחריה נצא לגלות עוד קצת את נפלאות המדינה.

את היום נתחיל בשוק המקומי שם נוכל להריח, לקנות ולטעום את חומרי הגלם המקומיים.

לאחר הביקור בשוק ניסע לחווה מיוחדת בה  מכינים את אחת הגבינות המפורסמות והמיוחדות בפורטוגל, זוהי גבינת כבשים רכה ואנו נזכה לראות כיצד מכינים אותה.

לאחר שנכין את הגבינה ונטעם אותה נוכל להמשיך את מסענו אל ארוחת הצהרים אותה נעשה במסעדה מקומית מסורתית.

בדרכנו לביקור במפעל צמר מיוחד נעבור דרך כפר קטן וקסום בו בתים קטנים וצבעוניים, טירות ואפילו מורשת יהודית שנשארה במקום.

 את היום העמוס הזה נסיים עם ארוחת ערב במלון

 

 

עמוק אל עמק הדורו

יום 3 – 06.06

לאחר ארוחת הבוקר ניפגש עם צוות wild douro ונתחיל את היום שלנו אל עבר עמק הדורו.

אתם מוכנים ליום הזה?!?!

את היום נתחיל ביקב מקומי אשר נמצא מול נופו המשכר של עמק הדורו, לאחר שנטעם את יינות היקב ואת הפורט המיוחד נפשיל שרוולים, נשים סינר ונתחיל סדנת בישול מיוחדת המבוססת על מנות מסורתיות מקומיות.

לאחר הסדנה נשב לארוחת צהריים מעשה ידינו ונוכל ליהנות מהנוף עוצר הנשימה של העמק.

לאחר הארוחה נעלה על סירה ונשוט על נהר הדורו היישר לכפר קטן בו נוכל לראות את אחת מתחנות הרכבת היפות שיש.

נמשיך את מסענו בעמק הדורו דרך כפרים קטנים ונופים עוצרי נשימה, באחד הכפרים נעצור במאפיה קטנה ומיוחדת בה נלמד כיצד עושים את הלחם הפורטוגזי המסורתי.

נגיע אל המלון, ננוח טיפה ונצא לארוחת ערב במסעדה קטנה ומיוחדת בה נוכל ליהנות מהאוכל האמיתי של עמק הדורו.

 

חרס, הכנת יין פורט וסדנת מתוקים הורסת

יום 4- 07.06

לאחר ארוחת הבוקר נצא לעוד יום של חוויות, הראשונה תהיה סדנה של כלי חרס אשר מיוצר בסגנון מסורתי ונשרף מתחת לאדמה ולא בתנור, כמובן שנתנסה יחד בהכנתו ונבין למה קיבל את הצבע השחור...

את ארוחת הצהריים נעשה בביתה של בשלנית מקומית, כאשר המנות אותן נאכל יבושלו באותו סוג חרס שעיצבנו.

את המקום לא נעזוב לפני שנכין יחד את יין הפורט המסורתי ונקבל בקבוק אישי.

את אחר הצהריים נעשה באחת הערים המפורסמות בזכות ממתק אחד ומיוחד אותו הכינו הנזירות המקומיות ואנו נזכה להכין ולטעום אותו לצד איך לא... יין פורט.

מוכנים לדבר הבא?? את ארוחת הערב נעשה בשעה מוקדמת יותר ליד אגם משגע שם יחכה לנו צוות wild douro  עם כל מה שנחוץ לנו כדי לסיים את היום הזה בצורה הכי חווייתית שיכולה להיות ועם כוס יין ביד.

 

זהו זמן פורטו

יום 5- 08.06

לאחר ארוחת הבוקר במלון ניסע היישר אל שוק דגים מיוחד במינו שם נפגוש שוב את צוות wild douro ויחד איתם נערוך קניות אשר אותם נפגוש שוב בארוחת הערב המיוחדת שתחכה לנו.

משם היישר לעיר הצבעונית פורטו שם נקבל הדרכה בעיר ונצא למסע טעימות בלתי נשכח, עם המדריך נגיע לפינות הכי נחשבות בהם נטעם את מיטב המטעמים שיש לפורטוגל להציע. גם כאן נאסוף מצרכים לערב שמחכה לנו.

אבל... את המסע הזה לא נסיים לפני שנטעם את הפסטלה דה נאטה.

את היום הזה נסיים בסדנת בישול בחצר ביתה של משפחה פורטוגזית וזה בדיוק הזמן להשתמש בכל חומרי הגלם אותם רכשנו במהלך היום.

היכונו לערב מרגש וסופר אותנטי.

 

יום שכולו ליסבון עם סיום מיוחד

יום 6- 09.06

לאחר ארוחת הבוקר נעמיס מזוודות ונדרים היישר לליסבון שם יהיה לנו זמן חופשי לטיול בעיר המקסימה הזו בה נוכל לשוטט, לצלם, לטעום וליהנות מהאווירה שלה.

כמובן שלא נתפזר לפני שנטעם יחד את הפסטלה דה נאטה הידועה של בלם...

 

את היום הזה נסיים בארוחה מיוחדת עם מופע פאדו מרגש.

 

לינה בליסבון.

 

ארוחת בוקר וטיסה הביתה

יום 7- 10.06

לאחר ארוחת הבוקר במלון ניפרד מליסבון נעמיס מזוודות וניסע היישר אל שדה התעופה.

נעלה מלאי חוויות, קניות וזיכרונות היישר לת"א.

 

אז כמה עולה הטיול ומה הוא כולל?

1580 יורו לאדם בחדר זוגי לא כולל טיסה. תכלס מחיר בדיחה עבור התוכן המטורף אותו אתם הולכים לקבל בטיול הזה שיהיה ברמה גבוהה ומלא בפינוקים.

  • 6 לילות במלונות סופר מפנקים.
  • 7 ארוחות בוקר, 5 ארוחות צהריים, 5 ארוחות ערב.
  • רכב מיניבוס ממוזג ונוח לאורך כל הטיול.
  • מים קרים/סודה  במיניבוס לכל אורך הטיול.
  • ביקור ביקבים.
  • טעימות וביקור בשווקים שונים.
  • שיט על נהר הדורו.
  • סדנאות בישול שונות ומיוחדות.
  • סדנת הכנת כלי חרס.
  • סדנת הכנת יין פורט.
  • ביקור בחוות ומפעלים שונים.
  • מופע פאדו.
  • ביקור בכפרים מיוחדים.
  • טיולים מודרכים בערים.
  • מדריכים מקומיים.

 

המחיר אינו כולל טיסות, ביטוח רפואי ומטען, מיני בר ושירותי בחירה במלון, הוצאות אישיות, ארוחות ערב/צהריים נוספות וטיפים לנותני שירות.

 

הערות חשובות!

  • הטיול מותנה במינימום 12 נרשמים.
  • ·        תוספת ליחיד בחדר זוגי 270 יורו.
  • סדר הימים ותוכנם עשוי להשתנות כתוצאה מאילוצים שונים.
  • ·         האוכל בטיול אינו כשר.

 

נורית פורן

[email protected]

0528283022

 


 

 

נורית פורן

0528283022